Telomer Tedavisi Nasıl Yapılır

Yazan -> Telomer -> . 0 yorum

Yaşlanma kaçınılmaz bir süreç olmak ile beraber artık bu süreci hızlandıran faktörleri daha da iyi anlamaya başladık.  2009 Yılında Nobel Ödülü kazanan telomer biyolojisine göre normalde bir insanın yaşam süresi 120 yıl olmalı. Ancak özellikle günlük yaşam içindeki tercihlerimiz ile bu süreyi giderek kısaltıyoruz.

Genetik miras insanların sağlıklı ve uzun yaşam süresi üzerinde sadece %20 düzeyinde etkili olurken, günlük tercihlerimiz 120 yıllık yaşam süresinin düşmesi üzerinde çok daha büyük etki gösteriyor. Aslında günlük alışkanlıklarımızı değiştirerek, iyileştirerek daha sağlıklı ve uzun yaşayabileceğimizi herkes biliyor. Ancak bilinmeyen ise bu tercihlerin DNA’mızın ucundaki telomer denen parçacıklara zarar verdiği ve yaşam süremizi bu yoldan kısalttığı yönünde.

telomer tedavisinde yaşlanma süreçleri

Telomer kısalması hücrelerin yaşlanmasına ve dolayısı ile dokuların, organların yaşlanmasına neden olarak hastalıklara yol açmaya başlar. Ve genellikle yaşamımızın son 20-30 yılı ilaçlara bağımlı ve kalitesiz bir hayat ile son bulur.

Yapılan çalışmalar yaşlanma hastalıklarının telomer tedavisinin yanısıra günlük yaşam alışkanlıklarımızı değiştirmek ile geri çevrilebileceğini hatta yeniden genç ve sağlıklı bir hale gelebileceğimizi ortaya koyuyor. Doktor kontrolünde yapılması gereken telomer tedavisi ile biyolojik yani içsel yaşımızı geri alabilmek mümkün oluyor. Çünkü telomer adlı parçacıklar aslında kişinin biyolojik yaşını gösteren en önemli göstergelerdir. Bunların Life Length Telomer Analiz Testi ile ölçülmesi sayesinde kişinin gerçek biyolojik yaşı belirlenebiliyor.

Daha sonra ise yaşam şeklinin değiştirilmesinin yanısıra TA-65 besin desteğinin de günlük olarak kullanılması tavsiye ediliyor. Doktorunuz telomerlerinizi uzun tutabilmek için size ihtiyacınız olan bazı ek tedavileri de önerebilir.

Yeniden gençleşmenin mümkün olabildiğine en çarpıcı örnek ise ABD’de en ünlü anti-aging doktoru Dr. Jefry Life. Alttaki fotoğraflarda Dr.Life’ın gençleşme yolculuğunu görebilirsiniz. 57 yaşında sağlıksız tipik bir Amerikalı iken (tip 2 diyabet, kolestrol aşırı yüksek, kalp hastalığına eğitimli, obez, daima yorgun ve isteksiz) sadece birkaç yıl içinde yukarıda bahsettiğimiz tedaviler ve sıkı bir egzersiz programı ile hala 80 yaşında olmasına rağmen biyolojik olarak tıpkı 40’larında gibi sağlıklı, genç ve dinamik  bir hayat sürdürüyor.

Telomer tedavisi hakkında daha detaylı bilgi almak isterseniz doktorlarımız sayfamızda yer alan doktorlarımıza veya iletişim  sayfamızdan bizlere ulaşarak bilgi alabilirsiniz.

Son Güncelleme: Kas 09, 2017

Yorumlar

Yorum Yaz

Cevap Yaz