Anti Aging

Anti Aging

Yazan -> Telomer, Telomer ve Yaşa Bağlı Hastalıklar ->

Kalp-damar hastalıkları ve tip 2 diyabete benzer olarak kanser riski de yaş ile artar. Yapılan araştırmalar telomerlerin kanserlerde 2 rolünü gösteriyor.

0 yorum

Yazan -> Telomer, Telomer ve Yaşa Bağlı Hastalıklar ->

Eylül 2021'de yayınlanan bir çalışmada* bilim insanları telomer uzunluğu ile yaşlanmanın bağlantılı olduğu düşünülen hastalıklar arasındaki ilişkiyi incelemişler. Bir çok hastalığı tartışan bu çalışmadan...

0 yorum

Yazan ->

Kanada da yapılan online toplantılarımız.

0 yorum

Yazan ->

Yeni bir çalışma uyku kalitesinin telomerler üzerindeki etkisini bir kez daha bilimsel veriler ile ortaya koyuyor...

0 yorum

Yazan ->

Bireyin algılamış olduğu stres seviyesi son derece kişisel olup yaşlanma süreci üzerinde kişiden kişiye farklı etkiler oluşturabilir.

0 yorum

Yazan ->

Merhabalar, bu hafta sizlere 2010 yılında Hollanda'lı bilim insanlarının yayınladıkları kalp hastalıklarında kritik düzeydeki kısa telomerlerin rolü hakkında bir makaleden bazı önemli bölümleri aktarmak istiyoruz.

0 yorum

Yazan ->

Asırlık insanlarda (centenarians) yapılan bir karşılaştırma çalışması, yine yaşlanma sürecinde ve sağlık profilinde telomer uzunluğunun önemini ortaya koyuyor.

0 yorum

Yazan ->

TA-65 astragallus isimli bir bitkiden yüksek teknoloji ile saflaştırılarak edilen, oldukça nadir bir moleküldür. Yaklaşık 10 kilo bitkiden yanlızca 1 gram TA-65 molekülü elde edilir. Bu TA-65'in fiyatını yakından etkileyen faktörlerden biridir.

0 yorum

Yazan ->

Bu hafta size Akdeniz diyeti ile beslenen ve  42-70 yaş aralığındaki 4676 kadın hemşirede telomer uzunluklarının takip edildiği bir çalışmanın sonuçlarını kısaca aktarmak istiyoruz.

0 yorum

Yazan ->

UTAH Ünv'den genetikci Richard Cawthon ve ekibi yaptığı bir çalışmada, 60 yaş üstündeki bireylerde kısa telomere sahip bireylerin, uzun telomere sahip bireylere göre kalp hastalıklarından dolayı 3 kat ve enfeksiyon nedeni ile 8 kat daha fazla...

0 yorum

Yazan ->

Telomer, kromozomların ucunda yer alan ve DNA'daki genetik bilgiyi koruyan ancak herhangi bir genetik kod içermeyen bölümlerdir. Hücre kendisini her kopyalaması sırasında giderek kısalırlar ve bu hücresel yaşlanmaya neden olur.

0 yorum

Yazan ->

Bağışıklık sistemi vücudumuzdaki savunma amaçlı en kritik ve bir o kadar da karmaşık sistemlerden biridir. Özellikle dışarıdan gelen tehlikelere (bakteri, virüs gibi) karşı koruma sağladığı gibi bedenin içinde oluşan kanserli hücreler gibi yapılara karşı da önemli görevleri bulunur.

0 yorum

Gösterilen: 1 ile 12 arası, toplam: 66 (6 Sayfa)