Bağışıklık Sistemi ve Telomer Biyolojisi

Yazan -> . 0 yorum

Telomer

1. Telomer Nedir?

Telomer, kromozomların ucunda yer alan ve DNA'daki genetik bilgiyi koruyan ancak herhangi bir genetik kod içermeyen bölümlerdir. Hücre kendisini her kopyalaması sırasında giderek kısalırlar ve bu hücresel yaşlanmaya neden olur.

Her hücrede 92 telomer bulunmak ile beraber telomer boyunun uzunluğu biyolojik yaşınızı ve yaşlanma hızınızı tanımlar. Ayrıca telomer kısalması sizin yaşam şekliniz, beslenme tipiniz, egzersiz alışkanlıklarınız ve stres düzeyiniz ile yakından bağlantılıdır.

Telomer Kısalması

2. Telomer Kısalması

Telomer kısalması yaşlanma ile doğru orantılı olarak ortaya çıkan kap ve damar hastalıkları, bağışıklık sisteminin zayıflaması, Alzheimer, diyabet gibi bir çok kronik hastalık ile bağlantılı bulunmuştur. Telomerlerin kısalması hücresel yaşlanmaya ve dolayısı ile doku ve organların yaşlanarak görevlerini olması gerektiği gibi yerine getirememesine neden olur.

İyi haber ise yaşlanma tek yönlü bir yolculuk olmayıp, yavaşlatılabilir hatta doktorunuzun tavsiylerine uyduğunuzda geri dönebilir süreçtir.

3. Başışıklık Sisteminin Zayıflaması

Bağışıklı Sisteminin Zayıflaması

Yaşlanma (telomer kısalması) ile bağışıklık sistemindeki hücreler sayıca azalmakla beraber ayrıca bir kısmı canlı olmalarına rağmen hücresel yaşlanma sebebi ile görevlerini yerine getiremezler (immünsenesens).

Bağışıklık sistemineki temel hücrelerin başında lenfositler, B lenfositler, fagositler yer alır. *

4. TA-65 Bağışıklık Sistemine Yardım Eder

TA-65MD is an highly purified and bioactive astragallus extract which can maintain and even improve the immune system based on clinical studies.

Yapılan klinik araştırmalarda TA-65 bağışıklık sisteminin güçlenmesinin yanısıra yaşlanmanın getirdiği olumsuz etkilere yardımcı olduğu bilinmektedir.

Önemli Not:
Bu ürün günümüzdeki temel sorun olan Corona Virüs (Covid 19) için bir tedavi yöntemi DEĞİLDİR!

Bağışıklık Sistemi Özet

T Lenfosit hücreleri dışarıdan gelen tehlikelere karşı görev yapan bağışıklık sistemin özel hücreleridir. Vücudun daha önce maruz kaldığı tehlikeleri öğrenmiş özelleşmiş hücrelerin hızlı şekilde çoğalması ve tehlikeyi uzaklaştırılması özellikle önemlidir. TA-65 kullanan grupta plaseboya karşı 24. haftada bu hücrelerin sayısında %53 oranında artış görülmüştür.

NK (Natural Killer) hücreleri ise T lenfosit hücrelerinin hızlı tepki veren grubu olarak düşünülebilir. Daha önceden maruz kalıp tanımamış olsalar dahi bazı özel tümör hücreleri, enfeksiyona neden olabilecek hücreler, başka bir virüs tarafından enfekte edilmiş hücreler gibi yapılara anında saldırarak yok etme görevini yerine getirirler. Çalışmadaki TA-65 grubunda ise 12. haftada NK hücrelerinde %14 oranında artış görülürken, plasebo grubunda ise %10 kayıp saptanmıştır.

REFERANSLAR: * CYCLOASTRAGENOL: AN EXCITING NOVEL CANDIDATE FOR AGE‑ASSOCIATED DISEASES (REVIEW), EXPERIMENTAL AND THERAPEUTIC MEDICINE 16: 2175-2182, 2018, ** GRAS: GENERALLY RECOGNIZED AS SAFE CERTIFICATE APPROVED BY USA FDA BODIES FOR FOOD, SUPPLEMENTS CONFIRMING THAT PRODUCT DOES NOT HAVE SIDE EFFECTS AND SAFE TO USE LONG TERM. *** HUMAN TRIALS, EXECUTIVE SUMMARY T.A. SCIENCES PIVOTAL 2005 ANTI-AGING TRIAL OF TA-65® APRIL 18,2007 JAMES M. BLUM, PH.D, LARRY MCCLEARY, M.D., MEDICAL DIRECTOR, AVAILABLE ON DEMAND

Son Güncelleme: Nis 10, 2020

Yorumlar

Yorum Yaz

Cevap Yaz