Telomer Analiz Testi

Yazan -> . 2 yorum

Ne kadar iyi yaşlandığınızı hiç merak ettiniz mi? Yaşam stiliniz ve sağlıklı yaşma için yaptıklarınız ne kadar etkili? Önünüzde beklenmedik herhangi bir değişim var mı? Vücudunuzun içerisine bakarak yaşlanma sürecinin sizi nasıl etkilediğine dair kesin sonuç veren bir test sunuyoruz.

Bu test Telomer Analiz Testi adı verilen bir kan testidir.

Telomer nedir ve neden ölçülmesi gereklidir?

Hücrelerimizin içerisinde ebeveynlerimizden kalıtsal olarak aldığımız kromozomlar bulunur. Bu kromozomların içerisinde de DNA'larımız vardır. DNA'larımızın uçlarında onları koruyan Telomerler bulunur. Yaşlanma sürecinde, her hücre bölünmesinde bu Telomerler kısalırlar. Sonunda Telomerler o kadar kısalır ki hücre çoğalmayı durdurur. Buna yaşlanma süreci denir.

Diğer bir değişle; Telomerler ayakkabı bağcılarının uçlarında bulunan koruyucu plastik parçalar gibidirler. Onlar yeniyken bağcıklar yeni ve sımsıkı, eskidiklerinde ise bağcıkları koruyamayarak harap bir vaziyette görünmelerinden sorumludurlar.

Telomerlerimizin uzunluğu yaşam stilimiz ile doğrudan alakalıdır. Nerede yaşıyoruz, nasıl yaşıyoruz ve besleniyoruz, sigara/alkol kullanıyor muyuz? İşte tüm yaşam stilimiz Telomerlerimizin uzunluğunu, Telomerlerimizin uzunluğu ise bizim nasıl göründüğümüzü ve nasıl yaşlanacağımızı belirler.

Ayrıca Telomer yapısını uzatan Telomeraz adında bir enzim vardır.

T.A.T Testi (Telomer Analiz Testi) kanımızda bulunan 100.000 den fazla Telomeri inceleyerek hücresel veya biyolojik yaşımızı belirler.

Kısa Telomerlerin ayrıca başka sonuçları da vardır. Kalp rahatsızlıkları, şeker hastalığı ve bir çok kanser hastalığı ile yakından ilişkilidir.

Bir çok durumda kısa Telomer yüzdesi hastalıkların başlangıcını belirlemeye yardımcı olur.

Yapılan bilimsel çalışmalarda pozitif yaşam biçiminin Telomer kısalma sürecini yavaşlattığı belirlenmiştir. Egzersiz yapmak, zengin anti-oksidan beslenme, Akdeniz Diyeti, Omega3 takviyeleri...

Ayrıca diğer bilimsel verilere göre meditasyon ve farkındalık üzerine yapılan egzersizlerin de olumlu sonuç verdiği saptanmıştır.

Bizler, yaşlanma sürecinizi yıllar içerisinde ölçümler ile gözlemleyebiliriz ve T.A.T testinizden alacağınız bilgiler ile sağlıklı bir gelecek oluşturabiliriz.

Bize Telomerler ve T.A.T testi hakkında danışmak isterseniz tıklayın.

Etiketler: analiz, telomer, telomeraz, testi
Son Güncelleme: Eki 28, 2017

2 yorum

Yorum Yaz

Cevap Yaz