40 Yaş Üstü Herkesin Tüketmesi Gereken Telomer Kısalmasını Yavaşlatan 7 Gıda

Yazan -> . 0 yorum

Mutfağınızda, hemen yanı başınızda, telomerlerinizin kısalmasını yavaşlatarak yaşam sürenizi ve kalitesini arttıran gıdaların olduğunu biliyor muydunuz? Mutfağınızdaki yaşam pınarını keşfetme zamanı...

Sağlık harcamalarınızı azaltmak için önce kendinize iyi bakmalısınız. Unutulmamalıdır ki, çevrenizdeki yaşına göre oldukça sağlıklı ve enerjik görünen bireyler, çoğunlukla farkında olmamalarına rağmen, bu durumu telomerlerini uzun tutmalarına borçludurlar.

1) Organik Zeytin

Organik zeytin yağı muhteşem bir tekli doymamış yağ kaynağıdır. Bu, kalbinize ve dolaşım sisteminize faydalı olduğu anlamına gelir. Zeytin yağını seçtiğiniz gıdaların neredeyse tümüne ekleyebilirsiniz. Cam şişede olanları satın almanızı önerilir.

2) Ceviz

Cevizi hiç insan beynine benzettiniz mi? Bir bakıma haklısınız; zira ceviz içerdiği omega-3 sayesinde beyin sağlığımız için eşsiz bir etkiye sahiptir.

3) Balık Yağı ve Okyanus Balıkları

Bu iki gıda da inanılmaz bir omega-3 kaynağıdır. Hangisini seçerseniz seçin, kan basıncınızı dengeleyip kalbinizi koruyacaklarından emin olabilirsiniz. Balık yağı ve okyanus balıklarını özel kılan yegane özellik, omega-3 yağ asidinin en ideal formunu içermesidir. Bir tür prostaglandır. DHA etkisini hızlı gösterir ve beden sağlığı için muhteşem bir güce sahiptir.

Ayrıca beyin sağlığımız için de oldukça etkilidirler ve erken bunamaya engel olmaktadırlar. Bu, telomeri koruyan gıdaları günlük diyetinize eklemenizde oldukça faydalıdır.

4) Avokado

Kimileri avokadonun bir yağ deposu olduğunu öne sürebilirler ve bu konuda da kesinlikle haklılar. Öte yandan, kaçırdıkları bir nokta olabilir, avokadonun içerdiği yağ sağlığımıza yararlı türden olan tekli doymamış yağdır.

Tekli doymamış yağ; kolesterol seviyenizi, kanser riskinizi ve bel bölgesindeki yağları eritmenize yardımcı olur.

5) Sarımsak

Sarımsak; karaciğeriniz ve cildiniz için oldukça yararlı olan sülfürü yüksek miktarda içermektedir. Nitekim dolaşım sistemine, kan basıncının dengelenmesine ve kolesterole iyi gelmektedir. Eğer telomerlerinizi uzun tutmak istiyorsanız öğünleriniz sarımsak bakımından zengin olmalıdır. Bununla birlikte, koku kısmına da dikkat etmenizi öneririz.

6) Yaban Mersini

Yaban mersinlerinin glisemik indeksi oldukça düşüktür; bu, onların tatlı ve lezzetli olduğu halde kan şekerinizi ansızın yükseltmeyeceği anlamına gelir. Nitekim yaban mersinleri antioksidan bakımından oldukça zengindir; bu, tüm bedeninizi yıpratıp telomerlerinizi hızla kısaltan serbest radikallerden koruduğu anlamına gelir. Bedeninizde anti-aging etkiler görmek istiyorsanız yumuşak meyveleri (berries) bolca tüketmelisiniz.

7) Su Teresi

Su teresi herhangi bir yeşillik gibi görünebilir, ancak en güçlü anti-aging gıdalardan biridir. Bir Amerikan sağlık kuruluşu olan “The Centers for Disease Control and Prevention” yaptığı araştırmada su teresini; lahana, ıspanak ve yabani pancarın da önüne koyarak, besin değeri bakımından en yüksek yoğunluğa sahip olduğunu saptamıştır. Sülfür bakımından da oldukça faydalı olan su teresi, sağlınız üzerinden muhteşem etkiler gösterebilir.

Son Güncelleme: Mar 12, 2018

İlişkili Yazılar

İlişkili Ürünler

Yorumlar

Yorum Yaz

Cevap Yaz