Yaşlanmayı Yavaşlatan 6 Kolay Yöntem

Yazan -> . 0 yorum

Yaşlanma, büyük bir ölçüde sizin kromozomlarınızdaki bilgiler ile ilişkilidir. Biyologlar bedenimizdeki görünmez organizmaların dünyasını, özellikle de bizim genetik kodumuzu taşıyan DNA’ları araştırmaya başladığında, bu söz konusu bilgiyi keşfettiler.

"Aşırı kısalmış telomerler yaşlılık belirtililerini görmemize ve hissetmemize yol açar. Bu, bize şu sinyali gönderir: ölüm zamanı."

Araştırmacıların telomerlerimizi uzun tutmamıza yardımcı olacak ve kolayca uygulayabileceğiniz birkaç önerisi var. Bu öneriler sizi sonsuza değin yaşatmayacak olsa da, size kaliteli, mutlu ve sağlıklı bir ömür sürmenizde yardımcı olacaktır.

Stres Yönetimi Yapın

Ne denli kronik stres altında kalırsak, o denli de telomerlerimiz kısalır. Araştırmacılar, otistik ve doğuştan gelen hastalıklar taşıyan çocukların anneleriyle yürüttükleri çalışmada, söz konusu annelerin strese daha dayanıklı olduklarını ortaya çıkardılar. Çünkü içerisinde bulundukları durumu bunaltıcı ve umutsuz bir durum olarak tanımlamak yerine, durumu zorlu bir vazife olarak algılıyorlardı. Bu sayede de telomerlerini uzun tutabiliyorlardı.

"Tutum önemlidir." diyor araştırmacılar. "Eğer kişi, bir şeyi başa çıkılması gereken bir zorluk olarak görürse; o zaman kan beyninize ve kalbinize hücum edip kısa fakat yoğun bir kortizol ile enerji artışına neden olur."

Meditasyon Yapmak

Meditasyonun ne denli faydalı olabileceğini duymadıysanız, araştırmacıların elde ettikleri birtakım sonuçlar size yardım edebilir: Bunama belirtileri gösteren akrabalarının bakımını üstlendikleri iki ay içerisinde her gün 12 dakika gibi kısa bir süre meditasyon yapan aile üyelerinin telomer uzunluğunda artış gözlemlendi.

Toplum Hayatına Özen Göster

"İçe atılmış duygular, şiddete maruz kalmak, zorbalık ve ırkçılığın tümü telomerlerinize etki eder ve söz konusu etki uzun vadede ortaya çıkar. Öte yandan, birbirine sıkı sıkıya bağlı cemiyetler ve ali bağları telomer sağlığı için faydalıdır."

Evlenin ve Yaşam Boyu Süren Dostluklar Kurun

2013 yılında, 65 ve 74 yaş aralığındaki 298 yetişkin ile yapılan çalışmada, evli olan katılımcıların daha uzun telomer uzunluğuna sahip oldukları saptanmıştır. Nitekim, araştırmacılara göre uzun süreli dostluklar telomerlerinizi korumanızda yardımcı olacaktır.

Para Kazanın

Para aşkı satın alamaz, ancak görünüşe göre bazı uzun kromozomlara sahip olabilirsiniz.

Evliliğin faydalarını işaret eden aynı çalışma, yüksek gelirin uzun telomerlerle ilintili olduğunu da öne sürüyor. Bu mümkün olabilir, çünkü para kazanmak, stresin bazı türlerini hafifletir.

Telomerleriniz İçin Besin Destekleri Kullanın

Doğal yollardan telomerlerinizi uzatmanın bir başka yolu da besin destekleri kullanmaktadır. TA-65, 2002 yılından bu yana ABD’de üretilen ve şu anda düzenli olarak her yıl yaklaşık 20.000 kişi tarafından kullanılan bir gıda takviyesidir. Öncelikle bir ilaç değil ve Çin tıbbında kullanılan bir bitkinin köklerinden elde edilen çok nadir bir molekül.

2016 yılından bu yana da Türkiye’de www.anti-aging.com.tr'den kullanıma sunuluyor. Nitekim bilim dünyasını yakından takip edenler ise TA-65’in 2009 yılında Nobel ödülü kazanan Telomer Biyolojisini temel alarak formüle edildiğinin farkına hemen varacaklardır.

TA-65 besin desteği telomerler üzerinden olumlu etkileri bilimsel yayınlar ile gösterilebilmiş tek besin desteğidir. Sizi zamanda geri götüren bir zaman kapsülü diyebiliriz TA-65 için. Bilimsel yayınlar için: Tıklayın

Son Güncelleme: Mar 12, 2018

İlişkili Yazılar

İlişkili Ürünler

Yorumlar

Yorum Yaz

Cevap Yaz