Uzun Telomerlere Giden Yol Stressiz Bir Yaşamdan Geçer

Yazan -> . 0 yorum

Stresin telomerlerimizin en azılı düşmanlarından biri olduğu birçok araştırma ile ortaya konmuştur. Yaşamınızda sağlıklı bir diyet ve sportif aktiviteler önemli bir yer tutsa dahi, sürekli strese maruz kalıyorsanız, telomerleriniz büyük ihtimal ile hızlı kısalıyordur.

Sözlü ya da fiziksel strese maruz kalmak, finansal açıdan yetersiz bir yaşam sürmek ya da yüksek sorumluluk gerektiren bir işte çalışmak kronik stres faktörlerinin sadece birkaçıdır. Sağlıklı ve uzun telomerlere sahip olmak için kronik stresten kurtulmanın yollarını aramalısınız. Örneğin gün ortasında sadece 15 dakikanızı ayırarak meditasyon yapabilir, hobi edinebilir ya da sosyal aktivitelere daha fazla vakit ayırabilirsiniz.

Yapılan araştırmalar ağır stres altındaki Amerikan başkanlarının ortalamanın üstünde bir hızla yaşlandıklarını göstermektedir.

Yaşamınızdaki dramatik değişikliklerin etkileri uzun süreli olabilir ve bu stres faktöründen bir an önce kurtulmak gereklidir. Kendimizi içerisinde bulunduğumuz duruma adapte etmeli ya da bunun için profesyonel bir yardım almalıyız. Bununla birlikte, kaygı bozukluğu yaşayan ya da bu duruma meyilli olan kişilerin telomerleri daha kısadır. Olayları algılayış biçimimiz yaşamımızdaki stres faktörünü belirleyen etkenlerden biridir. Zihinsel açıdan arınmış bir kişi telomerlerine iyi bakıyor demektir.

Stres Azaltma Önerileri

Anda Kalın
5 dakika da olsa geleceğe ya da geçmişe dair hiçbir şey düşünmeyin. Örneğin yüzünüzü okşayan rüzgarı hissedin ya da yediğiniz yemeğin tadına odaklanın.

Dostlarınızla Daha Fazla Vakit Geçirin
Yüz yüze ilişkilere daha fazla vakit ayırın. Arkadaşlarınızla düzenli olarak buluşup vakit geçirin, sosyal ihtiyaçlarınızı ertelemeyin.

Kendinizi Şımartın
Spa ya da saunaya gidin, cilt bakımı ve masaj yaptırın. Tüm sorumluluklardan uzakta kendinize ayıracağınız bir gün geçirin.

Bol Bol Kahkaha Atın
Kahkaha atmanın kortizol seviyesini düşürdüğü ve beynimize endorfin salgılattığı bilimsel olarak kanıtlanmıştır.

Dinlendirici Müzikler Dinleyin
Araştırmalar gösteriyor ki, dinlendirici etkiye sahip müzikler tansiyonu olumlu yönde etkilemektedir. Uzmanlar özellikle doğa, kuş ve su sesi içeren seslerin dinlenmesini önermektedir.

Hareket Edin
Egzersiz yapın. Sportif bir kişiliğe sahip olmasanız bile, gün içerisinde daha fazla adım atmaya çabalayın. Fiziksel olarak aktif kişiler stres ile daha kolay başa çıkmaktadır, çünkü spor vücuttaki serotonin miktarını yükseltip sizi mutlu eder.

Tüm önerileri harfi harfine yerine getirip yaşamımızdaki stres miktarını azaltsak dahi telomerlerimizi uzun tutmak için birtakım desteklere başvurmamız gerekebilir, bilindiği üzere sağlıklı ve uzun bir yaşama sahip olmak bütünsel bir çaba gerektirir. Dünyada ve ülkemizde doktorlar telomerlerimizi koruyacak hatta yeniden uzatacak bir çözüm olarak TA-65 besin desteğini önermektedir. Doktorlarımıza göz atmak için tıklayınız: http://www.anti-aging.com.tr/doktorlarimiz

Son Güncelleme: Nis 18, 2018

Yorumlar

Yorum Yaz

Cevap Yaz