TA-65 Besin Takviyesinin 60-85 Yaş Grubundaki Bireylerin Bağışıklık Sistemi Üzerindeki Pozitif Etkileri

Yazan -> . 0 yorum

Covid 19 (Coronavirus) hakkındaki son gelişmeler maalesef, toplumun yaşlı bireylerinin enfeksiyonlara karşı çok daha hassas ve sonuçlarının ölümcül olabileceğine dair bilgilerimizi daha da güçlendirdi. İlerleyen yaşlarda yalnızca cilt, karaciğer, kalp, kas hücrelerimiz değil ayrıca bağışıklık sistemizde kritik görevleri olan hücreler de yaşlanıyor ve bağışıklık sistemi zayıflıyor.

Bağışıklık sistemi insanın yaşayabilmesi için en önemli sistemlerden biri olup, insan vücudunu dışarıdan (bakteri ve virüsler gibi) ve ayrıca içeriden gelen (kanser hücreleri gibi) tehditlere karşı korumaktan sorumludur. Örneğin vücudumuzda her gün çok sayıda kanser hücresi oluşmakta ancak eğer güçlü bir bağışıklık sistemi var ise onları tanıyarak yok etmektedir.

Bağışıklık sisteminin yaşlanması bağışıklık sisteminin ileri yaşlarda yeteri kadar görevini yapamamasının en önemli sebeplerinden biridir. Bu konuda birçok çalışma mevcut olup bağışıklık sisteminin zayıflamasının önemli sebeplerinden biri de bu sistemi oluşturan hücrelerin telomerlerinin kısalması ve dolayısı ile yaşlanması olarak görülmektedir.

Telomerler her hücremizde bulunan 23 çift kromozomun uçlarında yer alan koruyucu parçacıklar olup yaşlanma ile kısalma eğilimindedirler. Ve telomerler gerçekten de bedenimizi oluşturan 100 trilyon hücrenin yaşlanma saatini tutar. Hücreler yaşlandıklarını hücrede yer alan 92 telomeri kontrol ederek anlarlar. Hatta hücredeki tek bir kısa telomer dahi geri kalan 91 telomer uzun olsa dahi hücreyi krize sokmaya yeterlidir. Dolayısı ile telomerler yaşlanmanın doğrudan sorumlusudur.

Telomer Kısalması ve Hücresel Yaşlanma

TA-65, 36 erkekte (60-85 yaş aralığında) bağışıklık sistemindeki etkileri açısından plasebo ile karşılaştırmalı olarak araştırılmış, ölçümler başlangıçta, 6,12,24 haftalarda yapılmıştır.

bağışıklık sistemi iyileştirme özeti

T Lenfosit hücreleri dışarıdan gelen tehlikelere karşı görev yapan bağışıklık sistemin özel hücreleridir. Vücudun daha önce maruz kaldığı tehlikeleri öğrenmiş özelleşmiş hücrelerin hızlı şekilde çoğalması ve tehlikeyi uzaklaştırılması özellikle önemlidir. TA-65 kullanan grupta plaseboya karşı 24. haftada bu hücrelerin sayısında %53 oranında artış görülmüştür.

NK (Natural Killer) hücreleri ise T lenfosit hücrelerinin hızlı tepki veren grubu olarak düşünülebilir. Daha önceden maruz kalıp tanımamış olsalar dahi bazı özel tümör hücreleri, enfeksiyona neden olabilecek hücreler, başka bir virüs tarafından enfekte edilmiş hücreler gibi yapılara anında saldırarak yok etme görevini yerine getirirler. Çalışmadaki TA-65 grubunda ise 12. haftada NK hücrelerinde %14 oranında artış görülürken, plasebo grubunda ise %10 kayıp saptanmıştır.

TA-65 ABD’de FDA tarafından GRAS (Generally Recognized As Safe) sertifikasına sahip, Türkiye’ye gerekli izinler dahilinde ithalatı yapılan bir besin takviyesidr. Bireyin yaşlanma belirtilerine (ya da telomer ölçümü ile biyolojik yaşına bakılarak) ve doktorunun tavsiyesine göre 1-4 kapsül arasında kullanılır.

Bu çalışmanın yanısıra TA-65’in bağışıklık sistemi üzerindeki etkileri üzerinde farklı yayınlar da yapılmıştır. Klinik çalışmalardaki tecrübelerimiz ışığında TA-65’in özellikle 40 yaş üstündeki bireylerin bağışıklık sistemini daha güçlü hale getirerek onlara sağlıklı kalmaları için yardımcı olacaktır.

Genç Yaşayın – Sağlıklı Yaşayın
Anti-aging.com.tr

Son Güncelleme: Mar 17, 2020

İlişkili Yazılar

İlişkili Ürünler

Yorumlar

Yorum Yaz

Cevap Yaz