Hareketsiz Yaşam Tarzı Telomerlerinizi Kısaltıyor

Yazan -> . 0 yorum

San Diego Üniversitesi Tıp Fakültesinde çalışmalarını yürüten araştırmacılar, gün içerisinde 10 saatten fazla oturanların, daha hareketli  bir yaşam süren yaşıtlarına kıyasla biyolojik olarak 8 yaş daha hızlı yaşlandığını ortaya çıkardı.

18 Ocak 2017'de "American Journal of Epidemiology" de yayınlanan araştırmaya göre; 40 dakikadan az fiziksel aktivite içerisinde olan ve günün 10 saatten fazlasını oturarak geçiren yaşlı kadınlar daha kısa telomerlere sahip. Hücre yaşlandıkça telomerler doğal olarak yıpranır ve kısalır, ancak birtakım yaşam tarzı etmenleri, örneğin obezite ve sigara içmek, bu süreci hızlandırmaktadır. Kısa telomerler de kardiyovasküler hastalıklar ve diyabetle ilintilidir.

Söz konusu araştırmanın yöneticisi Dr. Alladdin Shadyab belirtiyor: "Bizim çalışmamız, hareketsiz yaşam tarzı ile hücrenin daha hızlı yaşlandığını ortaya koydu. Kronolojik yaş ile biyolojik yaş her zaman eşleşmez." Shadyab ve onun araştırma ekibi, hareketsiz yaşam tarzı ve egzersizin yaşlanma üzerindeki etkilerini ilk kendilerinin objektif olarak ölçtüklerine inanıyorlar.

Çalışmaya 64 ile  95 yaş aralığında yaklaşık 1,500 kadın katıldı. Katılımcılar, kendilerine yöneltilen araştırma sorularını yanıtlamış ve yedi gün boyunca sağ kalçalarında hız ölçer bir cihazla yaşamlarına devam etmişlerdir. Araştırmacılar bu sayede gerekli verileri toplayabilmiştir.

Dr. Shadyab: "Uzun saatler boyunca oturan kadınlar, gün içerisinde en az 30 dakika egzersiz yaptıkları takdirde telomer uzunlukları bakımında olumlu gelişmeler kaydetmektedir. Daha doğrusu; fiziksel aktivite, biz henüz gençken yaşamımıza girmeli ve bir rutin olarak devam etmeli; 80 yaşına gelsek bile…"

Daha Aktif ve Sağlıklı Bir Yaşam İçin TA-65 Kullanın

TA-65, 2002 yılından bu yana ABD’de üretilen ve şu anda düzenli olarak her yıl yaklaşık 20.000 kişi tarafından kullanılan bir gıda takviyesidir. Öncelikle bir ilaç değildir ve Çin tıbbında kullanılan bir bitkinin köklerinden elde edilen çok nadir bir molekül ile geliştirilmiştir.

2016 yılından bu yana da Türkiye'de www.anti-aging.com.tr'den kullanıma sunulmaktadır. Bilim dünyasını yakından takip edenler ise TA-65'in 2009 yılında Nobel ödülü kazanan Telomer Biyolojisini temel alarak formüle edildiğinin farkına hemen varacaklardır.

TA-65 besin desteği telomerler üzerinden olumlu etkileri bilimsel yayınlar ile gösterilebilmiş tek besin desteğidir. Sizi zamanda geri götüren bir zaman kapsülü diyebiliriz TA-65 için. Bilimsel yayınlar için: Tıklayın

Son Güncelleme: Mar 14, 2018

İlişkili Yazılar

İlişkili Ürünler

Yorumlar

Yorum Yaz

Cevap Yaz